Váš nákupný košík je prázdny
18.02.2021
Prinášame vám exkluzívny recept na citrónový dezert od francúzského kuchára Cédrica Groleta, ktorý je známy tým, že vytvára dezerty, ktoré na pohľad vyzerajú ako ovocie, z ktorého sú vytvorené.
Šľahaná yuzu ganache
1328 g smotany na šľahanie
70 g želatíny v prášku
360 g bielej čokolády
300 g yuzu džúsu
POSTUP: Šľahačku rozdelíme na dve polovice (po 664 g). Prvú polovicu šľahačky privedieme k varu, následne pridáme do nej želatínu. Roztavíme si nad parou čokoládu (viď. TAVENIE ČOKOLÁDY) a po častiach ju za stáleho miešania pridáme do teplej smotany. Do zmesi pridáme druhú polovicu smotany - studenú, nakoniec pridáme aj yuzu džús. Dôkladne zmes premiešame a odložíme do chladničky.
Náplň z citrónovej marmelády
500g citrónovej šťavy
50 g cukru
8 g agar agar
280 g konzervovaných citrónov
90 g citrusového kaviáru
70 g kúskov citrónu
25 g nakrájanej čerstvej mäty
POSTUP: Zohrejeme si citrónovú šťavu, pridáme zmes cukru a agaru - povaríme 2 minúty, následne rýchlo ochladíme. Pridáme nasekanú mätu, citrusový kaviár a jemne nasekané konzervované citróny a premiešame. Zmes nalejeme do guľových foriem Forma - gule Ø 3,5cm AF003, dáme zmraziť.
Žltá citrónová poleva
500 g bielej čokolády
500 g kakaového masla
4 g žltého farbiva na čokoládu (v tuku rozpustného)
POSTUP: Čokoládu rozpustíme s kakaovým maslom, pridáme žlté farbivo. S polevou pracujeme pri teplote asi 25 °C.
Zlatý airbrush nástrek
biely alkohol
zlaté farbivo v prášku
POSTUP: Ingrediencie zmiešame spolu a zmesou naplníme nádobu airbrush-u.
FINÁLNE DOKONČENIE
Yuzu ganache a guľu z citrónovej marmelády vložíme do formy Forma Citrón AF006 a dáme zmraziť. Zmrazené citróny vyberieme z formy a ponoríme ich do žltej citrónovej polevy.
Pomocou airbrush-u na citrónoch vytvoríme jemne zlatistý efekt, nakoniec pridáme list z citrónu.
Produkt bol pridaný do Vašich obľúbených produktov.
Produkt bol odstránený zo zoznamu obľúbených produktov.